Şebeke Yok Hatası Çözümü - Şebeke Nasıl Güçlendirilir?

Şebeke Yok Hatası Çözümü - Şebeke Nasıl Güçlendirilir?

Yeni yazımıza hepiniz hoş geldiniz, bugün sizlere son yıllarda ortaya çıkan şebeke yok ve servis yok hatası sorunlarına en güncel cevaplar ile sizlere anlatacağım. Sizlere vereceğim yöntemler genel olarak tüm operatörler için geçerlidir. Yani Turkcell, BİMcell, Vodafone ve Türk Telekom alt yapısı kullanan pek çok kullanıcı bu yöntemlerden yararlanıp sorununu çözebilir.


Telefonunuzda oyun oynarken veya belirli noktalarda şebeke yok hatası veya telefon çekmeme gibi sorunlar son yıllarda teknolojinin artmasına rağmen karşımıza gelen sorunlarından bir tanesidir. Bugün sizlere bu sorunu nasıl çözeceğinizi ve şebeke yok hatası için neler yapmanız gerektiğini anlatacağım


Şebeke Yok Hatası sebepleri:

Şebeke yok veya telefon çekmediği durumlarda ilk olarak SIM kart uyumsuzluğu veya SIM kartının yanlış takılmasından dolayı bu sorun ile karşılaşılabilirsiniz. Yani SIM kartın yanlış taktığınız zaman SIM kartın üzerinde bulunan çipin zarar gördüğü zaman telefonunuz çekmeyecek ve şebeke yok hatası verecektir. Bu hatayı düzeltmek için ilk olarak sim kartınızı telefonunuzdan çıkardıktan sonra üzerinde toz birikip birikmediğini kontrol edin. Çünkü sim kartını her çıkardığınız zaman hafifte olsa üzerinde toz kalıyor. Üzerinde biriken tozlar zamanla sim kart yuvanıza zarar veriyor. Bu yüzden üzerinde biriken tozları hafif bir şekilde sildikten sonra sim kartı doğru bir şekilde takabilirsiniz. 


Diğer bir sim kartı sorunu ise üst tarafta  söylediğimiz gibi sim kart yuvasında çıkan sorundan dolayı şebeke yok hatası veriyor olabilir. Bu hata genellikle yanlış sim kartı yüzüne zarar gören sim kartı yuvası yüzüne veya sim kartı yuvasına giren fazla toz ve kirler sebebi ile şebeke yok hatası veriyor olabilir. Son olarak sim kartınız ile ilgili problem olduğunu düşünüyorsanız telefonun yazılım güncellemesi olup olmadığını kontrol edin. Bazen yazılım güncelleştirmesi yapmadığınız zaman küçük bir ihtimalde olsun hata verebiliyor. 


Fakat unutmayın ki mutlaka sim kartınızı başka bir telefonda deneyin ve aynı hatayı alıp almadığınıza bakın. Başka bir telefonda da şebeke yok sorunu aldığınız zaman hangi operatörü (Turkcell- Türk Telekom) kullanıyorsanız o operatörün bayisine giderek yaşadığınız sorun hakkında destek alabilirsiniz.


Şebeke Güçlendirme Nasıl Yapılır:

  • Son yıllarda teknolojinin de büyümesi ile beraber şebekenizi güçlendirebilirsiniz. Yani eskiden 2G veya 3G varken şu an  4.5G'ye kadar bir hız söz konusu haline geldi. Hattınızın sinyal yok hatası veya yavaş çektiğinden şikayetçiyseniz bu adımları uygulayabilirsiniz:
  • İlk olarak telefonun ayarlar kısmına giriş yapın.
  • Ayarlar kısmına giriş yaptıktan sonra mobil ağlar veya hücresel ağlar yazan seçeneğe tıklayarak giriş yapın.
  • Ardından tercih edilen ağ ürüne bastıktan sonra karşınıza gelen ekrandan 4.5G'yi seçin. Fakat telefonunuz bu özelliği uyumlu değilse 3G'yi seçebilirsiniz. 


İkinci olarak telefonunuz güç tasarrufu modunda ise mevcut olan sinyalinizi belirli bir düzeyde azda olsa azaltıp internetinizi yavaşlatabiliyor. Yani telefonu güç tasarrufu modundan çıkardığınız zaman sinyalinizin artmasına yardımcı olmasa dahi mevcut sinyali koruyacaktır.  


Son olarak çoğu kullanıcının severek kullandığı "GSM sinyal monitörü" uygulaması mevcut sinyal gücünü artırması ile biliniyor. Bunun yanında belirli noktalarda sizin yeriniz düştüğü zaman sizlere uyarı gönderiyor. GSM sinyal monitörü uygulamasını çoğu kullanıcı severek kullandığını söylüyor. Fakat unutmayın ki bu tarz uygulamalar bazen sorun çıkardığından dolayı kullanıp kullanmamak tamamen sizin kararınıza kalmıştır. Bunun yanında şebekenizi uygulama kullanmadan vermiş olduğumuz yöntemler ile güçlendirebilmenin yanında eğer hattınız çok yavaş ise kullanmış olduğunuz operatörün müşteri hizmetlerini arayarak destek alabilirsiniz.


Bu yazımızda sonuna gelmiş bulunmaktayız. Daha fazla eğitim ve sosyal medya içerikleri için ana sayfaya giderek yazılarımıza bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski