Telegram Hesabı Silme - Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Telegram Hesabı Silme - Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Bugün sizlere Telegram hesabınızı nasıl sileceğinizi anlatacağız. Telegram hesabımızı sildiğini zaman neler olacağını? ve nasıl sileceğinizi bütün detayları ile sizlere bu yazımızda açıklayacağız. Sizlerin de silmek istediğin Telegram hesabının içerisinde eğer bilgileriniz varsa bu yazımızı dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.


Son zamanlarda Telegram kullanıcı sayısı bir hayli artmaktadır. Milyonlarca kişinin kullandığı Telegram hesabını silmek isteyen kişiler çeşitli sebeplerden dolayı da olsa bir hayli fazladır. Özellikle geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp üzerinde yaşanan sıkıntılardan dolayı WhatsApp'ın yanında alternatifi olarak birçok kişi telegram kullanımına geçtiğinden dolayı uygulamayı tanımış ve kullanıcı sayısı artmaya başlamıştır. Bu olay sebebiyle Telegram birçok kişinin gözdesi olmanın yanında sevilip kullanılmaya başlandı. Telegram bu olay sayesinde kullanıcı sayısını arttırarak milyonlarca kullanıcıya ulaştı.


Sizler de bir şekilde Telegramı duymuş veya Telegramı mutlaka indirip kullanmışsınızdır. Fakat belirli bir sebeplerden dolayı Telegram hesabınızı silmek istemiş olabilirsiniz. Fakat hesabınızın içerisinde bilgiler varsa ve bu bilgileri de yok etmek istiyorsanız bu yazımızla birlikte hesabınızı tamamen nasıl silineceğini gayet rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.


Aslında Telegram uygulaması üzerinde hesap silmek gayet basit bir işlemdir. Fakat bu uygulama WhatsApp'a göre daha aktif ve detaylı bir uygulama olduğundan dolayı bu işlemi bulamamış olabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bulamamış olmanız gayet doğal bir durumdur. Telegram günümüzde hala popüler olan bir sosyal medya uygulamasıdır. Bu uygulamayı silmek için yapmanız gereken şeyleri sizlere detaylı bir şekilde bu yazımızda anlattık. Telegram silmek için yapmamız gereken işlemleri anlatmadan hesabınızı silince neler olduğunu anlatalım.


Telegram Hesabınızı Komple Silince Ne Oluyor?

Öncelikle sizlere Telegram hesabını komple silince neler yaşanacağını anlatmak isteriz. Çünkü hesabınızı sildiğiniz zaman şekilde pişman olacağınız bir durum yaşamanızı istemeyiz. Telegram hesabınızı tamamen sildiğin zaman bütün sohbet verileriniz kaybolacaktır. Yani silmek istemediğiniz bir sohbet, saklamak istediğiniz bir mesaj veya veri olursa onları mutlaka yedeklemenizi gerekmektedir Aksi halde bütün verileriniz, mesajlarınız ve sohbetleriniz silinecektir.


Telegram tamamen sildiğiniz zaman silinecek olan tek şey verileriniz değildir. Açtığınız kanal veya gruplar kalmaya devam edecektir. Fakat siz hesabında sildiğiniz zaman otomatik olarak gruptan çıkış yapılacak ve grupta herhangi bir üyeyi grup yöneticisi yapacaktır. Telegram hesabınızı silerseniz yine aynı numara ile belirli bir süre Telegram hesabı açamazsınız. Bu durum birkaç gün süren bir durumdur birkaç gün içerisinde tekrardan açmak isterseniz aynı numara üzerinden Telegram hesabı açabilirsiniz.


Hesabınızı silerken her şey geri dönülmez bir şekilde silinecektir. Eğer silmek istemediğiniz verileriniz olursa isteğinize göre yedek alabilirsiniz. Telegram hesabı yedekleme şu şekilde yapılıyor;

  • Öncelikle yedekleme için Telegram desktop uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. 
  • Bu şekilde bilgisayarınızdan erişim sağlayın ve daha sonra telefonunuza bir QR kod okutmanız gerekiyor. 
  • Ardından bilgisayarınıza Telegram hesabınızı aktifleştirmelisiniz. 
  • Daha sonra sol tarafta yer alan ayarlar bölümüne girmeniz gerekmektedir gelişmiş seçenekler en altındaki gizlilik ve güvenlik bölümüne gireceksiniz ve buradan da hesabını sil seçeneğine basarak hesabınızı sileceksiniz. 
  • Burada direk silme diye bir şey olmadığından dolayı hesabını kendi kendini yok etmesi için bir süre süre seçmeniz gerekiyor. 
  • Bunun içinde en az bir ay seçiminiz lazım ve 1 ay boyunca giriş yapmazsınız hesabınız tamamı ile siliniyor. 

Bu kadar basit bir şekilde Telegram hesabınızı silebilirsiniz. Fakat seçtiğin süre boyunca bir ay içerisinde hesabınıza tekrar girerseniz hesabınız kapanmayacak ve tekrar aynı işlemleri uygulamanız gerekecektir.


Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız merak ettiğiniz sorular olursa veya kafanıza takılan yerler olursa yorumlar kısmından mutlaka belirtmeyi unutmayın yaptığınız yorumlara soruları en kısa sürede cevap vereceğimizden emin olabilirsiniz. Umarız ki verdiğimiz bilgiler işinize yaramıştır, bir sonraki yazılarımızda görüşmek dileğiyle.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski