İnstagram Durduruldu Hatası Çözümü 2022 Güncel

İnstagram Durduruldu Hatası Çözümü 2022 Güncel

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi olan instagram platformudur. Son zamanlarda da instagram durduruldu hatası birçok kullanıcı tarafından ziyaret edilmektedir ve bu sorun için çözüm aranmaktadır. Bu yazımızda sizlere instagram'da durduruldu hatasının çözümlerini detayları ile bahsedeceğim.


İnstagram Durdu Hatası Sorunu Çözümü:

İnstagram durdu hatası genel olarak telefonun ön belleği ile alakalı bir durumdur. Telefonun ön belleğini yetersizliği veya instagram'ın belirli zamanlarda yaptığı güncellemeler nedeniyle meydana gelen bu sorunlar kolay bir şekilde çözülebilir.


Ön belleğinizin dolu olması sadece instagram'da değil telefonunuzdaki birçok programa etki göstererek düzgün çalışmasını engelleyebilir. Kullandığınız uygulamalar çektiğiniz fotoğraflar ve yaptığınız internet aramaları telefonunun ön belleğini doldurabilmektedir. Telefonunuzun önbelleği dolduğu zaman da instagram yavaş çalışmasını ya da durmasına neden olabilir.


Diğer bir nedeni ise güncellemelerdir. İnstagram uygulamayı geliştirmek ya da hataları gidermek amacıyla güncellemeler yapmaktadır. Belli dönemlerde yapılan güncellemelerde telefonunuzun sürümü yetersizliğinden veya başka bir nedenden telefonunuzda instagram'ın durmasına neden olabilir.


İnstagram Durduruldu Hatası 2022 Çözümleri:

Sizlere vereceğimiz bu yöntemler ile instagramınızda olan sorunları çok rahat bir şekilde çözebilirsiniz. Bugün sizlere 3 farklı yöntem vermenin yanında dikkatli bir şekilde uyguladığınız sürece instagram durduruldu hatası sorunun çözülecektir.


1. Yöntem

Eğer instagramda sorun olan telefonun ön belleğinden dolayı ise;

  • Yapmanız gereken şeyler çok basit öncelikle ınstagram'ı kapattın ve daha sonra ön belleği temizlemek için arka planda açmış olduğu uygulamalar varsa hepsini tek tek silin.
  • Bunu yaparken kullanmış olduğunuz cihazınız eğer iphone ise home tuşuna art arda bastığınız zaman uygulamaları yukarı sürükleyerek kapatabilir ve rahatlık ile yapabilirsiniz.
  • Eğer uygulamanız Android ise geri tuşuna basmak işe yarayacaktır.
  • Arka planda uygulamaları silerken zorlanırsınız telefonda kapatabilirsiniz bu şekilde de ön belleğiniz temizlenecektir.
  • Son olarak instagram'ı yeniden açık sonun devam edip etmediğini kontrol edebilirsiniz.


2. Yöntem

Bu yöntemi instagram güncelleme yapıyorsa kullanabilirsiniz;

  • Öncelikle instagram uygulamasını kapattın. 
  • Daha sonra uygulamanın güncel olup olmadığına bakın ve son sürüm yüklü olmamasının yanında gereken güncellemeler yapılmadıysa program düzgün çalışmayabilir ve sık sık durabilir.
  • Bunun için telefona uygulama yüklediğimiz mağaza veya google play storeye girip instagram sürümünüzü eski ise güncellemeye dair bildirim alabilirsiniz.
  • Uygulamayı yeni sürümle güncellendirdiğinizde internet bağlantınızın güçlü olmasına emin olun ve daha sonra yeni sürümü indirip telefonu yeniden başlatın.
  • Son olarak instagram'ı tekrar açma deneyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.


3. Yöntem

Sizlere vermiş olduğumuz ilk iki yöntem sorunu çözmek için işe yaramadıysa son yöntemi de deneyebilirsiniz.

  • İlk olarak telefonun arama bölümüne girin ve telefon hakkında başarılar için daha sonra MIUI sürümünü bir yada 2 defa tıklayın.
  • Daha sonra telefon geliştiricisi diye bir yazı ekrana gelecektir.
  • Ardından ek ayarlar kısmına gelip geliştirici seçeneklerine tıklayın
  • Sonra "demo modu", "koyu tema", "sadece güven araçları kilit açma izin verir" ve" güven kaybedildiğinde ekran kilitle" gibi seçenekler yer almaktadır.
  • Geliştirici seçeneklerinden bölümünde bulunan hızlı ayarlar geliştirici blokları yazan yere giriş yaptıktan daha sonra bu ekranda profil GPU çözümlemek katmanlarının etkin hale getirin yazına tıklayın. 
  • Ekrana gelmiş olan bu seçeneğin mutlaka kapalı olması gerektiğinden dolayı açık halde ise kapatmalısınız.
  • Son olarak karşınıza gelen tüm ayarları hızlı bir şekilde yapmak istiyorsanız arama kısmında GPU veya GPU çözümleme yazarak saydığımız bütün işlemleri atlayarak hızlı bir şekilde adımları tamamlayabilirsiniz.


Eğer instagramdan durdurma hataları için uygulama yüklemek isterseniz telefondaki mağazanıza rahatlıkla girebilirsiniz. Fakat bu şekilde telefonunuzun önbelleğini gereksiz yere kullanmış olacaksınız size verdiğimiz bu üç çözüm sayesinde telefonunuzda bulunan instagram sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz. 


Son olarak takıldığınız bir nokta veya sormak istediğiniz sorular olursa yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski