Finansbank EFT Ücretleri Ve Saatleri - EFT İle Havale Arasındaki Fark Nedir?

Finansbank EFT Ücretleri Ve Saatleri - EFT İle Havale Arasındaki Fark Nedir?



Herkese merhaba sitemize hoş geldiniz bu yazımızda sizlere Finansbank EFT ve havale ücretleri konusunda bilgiler vereceğiz.  Mobil bankacılıkta en çok karıştırılan şeylerden bir tanesi EFT ve havale nedir bizde bu yazımızda sizlere bunlarla ilgili bilgiler vereceğiz.


Finansbank EFT ve havale ücreti işleminin yapıldığı yere göre değişiklikler göstermektedir. Yani ATM mobil bankacılık veya şubeden yapılan işlemler için her birinin farklı ödemeleri bulunmaktadır. Kuyruk beklemek yerine internetten uygulamanız üzerinden kolaylıkla istediğiniz kişiye para göndermeniz veya almanız mümkün. EFT ve havale hizmetleri mobil bankacılığın hayatımıza girmesiyle daha da yaygınlaştı elbette bu hizmetlerin belirli işlem ücret karşılığında gerçekleşmektedir.


EFT ve havale arasındaki fark nedir?

Günlük hayatımızda sık sık karşımıza çıkan EFT ve havale bankacılık sektöründe kullandığımız terimlerden bir tanesidir. Tabii ki bir çoğunuz bu ikisinin arasındaki farkı bazen karıştırıyor olabiliriz.  Herkesin anlayacağı şekilde söylemek gerekirse EFT farklı iki banka arası para transferi anlamına gelir havale ise aynı iki banka arası para transferi anlamına gelmektedir. EFT ve havale işleminin arasındaki fark bu şekildedir.


Finansbank EFT ücreti: 

Finansbank EFT ne demek olduğunu sizleri yukarıda belirtmiştik en kolay tabiri ile bankalar ve kişilerarası para gönderimi ne ifade etmektedir. Buna örnek vereceksek C Bankası'ndaki paranızı d Bankası'ndaki hesaba gönderiyorsunuz bu işleme EFT denmektedir. Fakat bunların da bazı kuralları bulunmaktadır örneğin hafta içi saat 9 itibari ile başlayıp bireysel İnternet şubesinden 17.15 ve kurumsal İnternet şubesinden 17.00 da son bulmaktadır yani bu saatler arasında EFT işlemi yapabilirsiniz.


EFT işlemini yaptığınız zaman belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir Bu ücret nereden yaptığımızı da belirlemektedir yani işlemi şubeden internet bankacılığından veya hesaptan yapmanıza göre ödeyeceğiniz ücretlerde değişmektedir.  Finansbank eft ücreti kasım ayı 2021 yılı itibarı ile şubeden 5,73 TL mobil bankacılıktan isme yapıldığı zaman 1.14 tl mesai saatleri dışında yapıldığı zaman 1,71 hesaptan yapıldığında ise 1.14 TL'dir. 


Finansbank havale ücreti:

Havale işlemi aynı bankanın iki farklı hesaplar arasındaki para transferine denmektedir. Havale ile aynı banka üzerinden işlem sağladığında 7/24 günün her saatinde işlem sağlanabilmektedir. Fiyat konusuna gelecek olursak Finansbank havale ücreti kasım ayı 2021 yılı itibariyle şubeden İslam sağlığında 2.86 tl İnternet şubesinden lise 0.57 TL'dir.


Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız umarız ki vermiş olduğunuz bilgiler işinize yaramıştır bir sonraki yazılarımızda görüşmek dileğiyle takıldığınız nokta veya sormak istediğiniz sorular olursa yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski