İnstagram'da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir 2022 Güncel

İnstagram'da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir - İnstagram Geçmişini Geri Nasıl Getirilir?

Yeni yazımızdan hepinize merhaba, bu yazımızda sizlere instagram'da arama geçmişinizi nasıl silip geri getireceğiniz anlatacağım. Yazımıza geçmeden önce yazımızı dikkatle okuduğunuz sürece sizlerde nasıl arama geçmişini sileceğinizi çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz.


İnstagram Arama Geçmişi Silme

Instagram'da arama geçmişini silmek için telefonunuzdan instagram'i açın ve size verdiğimiz adımları uygulayın;


İlk olarak uygulamaya giriş yaptıktan sonra direkt olarak profilinize gidin. Daha sonra profilinizin hemen sağ üst köşesinde bulunan çizgiyi göreceksiniz. 3 çizgiye tıkladıktan sonra ayarlar seçeneğini girin ve daha sonra gizlilik bölümüne girelim. Gizlilik bölümüne girdikten sonra arama geçmişini temizle seçeneğine tıklayın ve daha önce aratmış olduğunuz hesaplar karşınıza gelecektir. Silmek istediğiniz hesapları sağ tarafında bulunan çarpı işareti tıkladığınız zaman o kişiyi çok kolay bir şekilde silip tüm işlemini sonlandırabilirsiniz. Eğer bütün arama geçmişini silmek istiyorsanız tüm hepsini sil seçeneğine basmanız yeterli olacağından dolayı artık arama geçmişiniz temizlenmiş olacaktır.


Bilgisayar Üzerinden Arama Geçmişi Temizleme

Bilgisayar üzerinden arama geçmişi temizleme de tıpkı telefondaki gibi çok kolaydır. Bu uygulamayı büyük bir çoğunluk telefon veya tablet gibi pratik cihazlar üzerinden giriş yapıyor olsa da bilgisayarla çalışan kullanıcılar çalıştıkları sırada instagram gibi uygulamalar da arka planda açık tutarak ara ara ziyaret ediyorlar. Bilgisayar üzerinden arama geçmişini temizlemek için ilk olarak şu yöntemleri kullanmalısınız;

  • İlk olarak web tarayıcınızdan instagram'a girin ve daha sonra profil yazısına tıklayın. Bu sayede kendi sayfanıza giriş yapmış olacaksınız. 
  • Buradan profili düzenle seçeneğinde tıklamanız gerekiyor. 
  • karşınıza gizlilik ve güvenlik seçeneğine tıkladıktan sonra güvenlik sayfasında bulunan hesap verileri bölümüne tıklayın.
  • Hemen sonra hesap verileri görüntüle seçeneğine tıklayın ve verilerinizin içinde bulunan hesabınızla ilişkili birçok alternatif karşınıza çıkacaktır.
  • Bu seçenekler içinde arama geçmişi butonuna tıklayın ve altında yer alan tümünü gör bölümüne giriş yapın.
  • Ardından arama geçmişine tıklayarak "emin misin" sorusuna da cevap verdikten sonra arama geçmişiniz bu sayede temizlenecektir.


İnstagram geçmiş silinmiyor sorunu çözümü

Bazı instagram hesaplarından arama geçmişi silme sorunu yaşayabiliyorlar. İnstagram arama geçmişini silmelerine rağmen tekrardan arama geçmişindeki insanlar çıkabildiğinden dolayı vereceğimiz yöntem sayesinde bu sorun ortadan kalkacak.


Yapmış olduğunuz bütün kısıtlama ve hesabı silmenize rağmen instagram geçmişini silemediğiniz zaman yapabileceğiniz tek ve en önemli yöntemlerden bir tanesi karşınıza gelen kişiyi çok kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz. Yapmış olduğunuz engelleme işlemi sonrasında engellediğiniz kullanıcı hiçbir şekilde karşınıza gelmeyecektir. Bu sayede arama geçmişinde veya önerilen kişiler kategorisinde karşınıza çıkmayacaktır. Bunun yanında istemediğiniz instagram kullanıcısı istemenize rağmen kendi kendini silinme sorunu karşınıza çıkabiliyor. Şimdi bu hatanın çözümünü ve ne yapmanız gerektiğini anlatalım.


İnstagram Arama Geçmişi Kendiliğinden Siliniyor Sorunu

İnstagram'da aradığımız kişilerin kendiliğinden silinmesi çok nadir görülen bir sıkıntıdır. Kullanıcının yaptığı aramaların herhangi bir kişinin veya belirli bir kişi tarafından görülmesini istemeyebilir.


Diğer bir nedeni ise bir başka kullanıcı tarafından yanlış anlaşılmasından çekindiğinden geçmişi tamamen silmiş olabilir. Fakat kendi kendinize "telefonumu kesinlikle benden başka kimse kullanmıyor uygulama bütün arama geçmişi kendiliğinden siliyor" diyorsanız bu durum büyük ihtimal ile instagram mevcut sürüm ve versiyonu kaynaklı bir sorundur. Yani cihazınızdaki sürüm eski bir sürüm olduğundan dolayı kendiliğinden siliniyor olabilir. Hatayı çözmek için uygulamayı tamamen kaldırıp kurmanız gerekmektedir. Bu şekilde bütün sorunları çözmüş olacaksınız.


İnstagram Arama Geçmişi Geri Getirmek Mümkün Mü?

İnstagram arama geçmişinizi sildikten sonra bütün veriler ortadan kalkacağından dolayı maalesef geri getirmek mümkün olmayacaktır. İnstagram'da sildiğiniz veya istemedğiniz kullanıcıyı tekrar aramadığınız zaman arama geçmişiniz hiçbir zaman o kişileri görmeyecektir. Tüm bunlarla da uğraşmak istemezseniz arama geçmişini tamamı ile kapatabilirsiniz.


İnstagram Arama Geçmişi Kapatma:

İnstagram arama geçmişini kapatmak istiyorsanız herhangi bir uygulama kullanarak silmek maalesef mümkün değildir. Bu durumda tek yapmanız gereken geçmiş aramalarınızı tamamı ile gizlemektir. Bunun için yapmanız gereken şeyler şu şekildedir;


İlk olarak instagram'ı açarak arama bilgilerine giriş yapın ve isim fark etmeksizin herhangi bir kullanıcıyı arayıp çıkan sonuçlar kapsamında ziyaret edin. Tekrar arama kısmına giriş yaptığınız zaman  ilk olarak arama yapmak istediğiniz sırada karşınıza geçmiş aramalar listesi çıkacaktır. Karşınıza gelen arama sonucunda karşınıza gelen her hangi bir kişiye parmağınız ile üzerine basılı tutun ve ekranda gelen isme basarak gizle seçeneğine bastığınız zaman bir daha o kişiyi arama sonuçlarında görmeyeceksinizdir. 


Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız merak ettiğiniz sorular olursa yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski