Whatsapp Engelleyen Kişiye Nasıl Mesaj Gönderilir

Whatsapp  Engellediğimi Nasıl Anlarım - Whatsapp Engelleyen Kişiye Nasıl Mesaj Gönderilir 

Yeni yazımıza hepiniz hoş geldiniz, bu yazımızda sizlere WhatsApp'tan sizin kime engelleyip engellemediğinizi veya engellenen kişilere nasıl mesaj atacağınızı bütün detayları ile anlatacağım.


WhatsApp Engel Yediğimi Nasıl Anlarım?

WhatsApp'ta mesajınız gitmiyor veya her hangi bir tanıdığınız kişi tarafından engel yediğinizi nasıl anlarım diye düşünüyorsanız şimdi sizlere vereceğim 3 yönteme bakarak engel yiyip yemediğinizi anlayabilirsiniz.

  • İlk olarak karşınızdaki kişinin profil fotoğrafı göremiyorsanız yüksek ihtimal engel yemişsinizdir.
  • Konuştuğunuz kişinin profil fotoğrafı gittiği zaman ve WhatsApp çevrimiçi olma durumu veya son görülme gibi kullanıcının bilgileri göremediğiniz zaman yüksek ihtimal ile engellenmiş durumdasınız.
  • Son maddemiz ise konuşmuş olduğunuz kişinin WhatsApp'ı kullanarak mesaj gönderdiğiniz zaman eğer mesajda tek tik işareti oluyorsa o kişiyi ya interneti kapalı veya engel yemişsinizdir demektir.
  • Son olarak bu yöntemler dışında bir yöntem arıyorsanız maalesef sadece her hangi kişin sürekli aradığınızda arıyor şeklinde görünüyorsa yüksek ihtimal ile engellenmiş olduğunuz anlamına gelir. WhatsApp'ta engellenip engellenmediğinizi anlamak bu kadar kolay.

WhatsApp Engelleyen Kişiye Mesaj Gönderme

WhatsApp'ta bir kişi sizi engellediyse ve siz o kişiye mesaj atmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey kendi hattınız yerine başka bir numara üzerinden Whatsappa girerek  mesaj atmaktır. Cep telefonunuzdan kendi Hattızı çıkardıktan sonra diğer hattı takarak WhatsApp'a girebilir ve diğer telefon numarasını doğrulamasını yapabilirsiniz. Yeni bir numara üzerinden WhatsAppa giriş yaparak sizi engelleyen kişilere çok rahat bir şekilde mesaj atıp onlardan mesajı alabilirsiniz. Fakat unutmayın ki sizi biri engellediği zaman tekrar engelleme ihtimali olabildiğinden dolayı doğru cümleler ile iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

WhatsApp silinen mesajları görme:

WhatsApp'ta silinen mesajları görmek çok basit bir yöntemi vardır. Bunun için yapmanız gereken tek şey uygulama değişikliği yapmaktır. WhatsApp'tan silinmiş olan mesajları "notifocation History" adlı uygulamayı kullanarak çok kolay bir şekilde silinmiş olan mesajları görebilirsiniz.

Yapmanız gereken şeyler ise öncelikle Google play store üzerinden uygulamayı cep telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra uygulamayı indirip çalıştırdıktan sonra bildirim geçmişini erişmek istedikten sonra gelen bildirimlere bu sayede ulaşıyorsunuz. Size vermiş olduğunuz bu uygulama sayesinde WhatsApp üzerinden size gönderilen, silinen mesajları veya göremediğiniz mesajları okuyabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde WhatsApp guruplarında da geçmiş bildirimler aracılığıyla silinen mesajları çok kolay ve rahat bir şekilde erişebilirsiniz.

İOS kullanıcıları için;

Öncelikle Apple store üzerinden size vermiş olduğumuz bu uygulamayı indirerek silinen mesajları erişebilirsiniz. Karşınızdaki kişinin yazıp sildiği mesajları göremediğiniz zaman anlık olarak takip edebilirsiniz. Dilediğiniz her an bildirim kayıt sayfasına erişerek merak ettiğiniz tüm mesajlara bu uygulama sayesinde ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu uygulama ücretsiz olmasının yanında sadece belirli zamanlarda sürümünün güncellenmesi gerekmektedir.

WhatsApp'ta Karşımdaki Kişiyi Nasıl Engellerim?

WhatsApp üzerinden sizleri rahatsız eden kişileri engellemek isterseniz çok kolay bir şekilde engelleyebilirsiniz. WhatsApp engelleme özelliğini kullanarak sizi rahatsız eden kullanıcıları rahat bir şekilde engelleyerek size mesaj atmasını yada aramasını engelleyebilirsiniz. Engeli kaldırıp açmadığınız süre boyunca size WhatsApp üzerinden engellediğiniz numara ile ulaşamayacaktır.

  • Öncelikle WhatsApp ayarlar sayfasını açın ve ayarlar sayfasında yer alan hesap sekmesine tıklayın.
  • Bu sekmeden sonra ilk olarak gizlilik sekmesinde yer alan engellenmiş kişiler sayfasını tıklayın ve açılan sayfada yer alan kişiler seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra engellemek istediğiniz kişinin adını yazın yada arama sonucunda çıkan kişinin ismine tıklayarak engelle sekmesine tıklayın. 
  • Bu şekilde istediğiniz kişiyi rahat bir şekilde engelleyebilirsiniz. 
  • Diğer bir yöntem ise engellemek istediğiniz kişi ile ilgili bir sohbet açın açmış olduğunuz sohbet sayfasında kişinin üzerine tıklayın ve açılan sayfada yer alan engelli sekmesine tıklayın.

WhatsApp Engel Kaldırma:

WhatsApp'ta sizi rahatsız ettiği için veya kavga ettiğiniz bir insanı engelledikten sonra o kişinin engelini kaldırmak istiyorsanız kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. sizlere engellediğiniz kişinin engelini kaldırma adımlarını kolay bir şekilde anlatacağım.

Engellediğiniz kaldırdığınız zaman engellediğiniz kişi size kolay bir şekilde ulaşabilecek ve arayabilme imkanı bulacaktır. WhatsApp engellemiş olduğunuz kişinin engelini sizlere vereceğim adımları uyguladığınız zaman rahat bir şekilde kaldırabilirsiniz.

  • İlk olarak WhatsApp ayarlar sayfasını açın. 
  • Daha sonra ayarlar sayfası kısmında bulunan hesap sayfasına ulaştıktan sonra gizlilik girelim ve engellenmiş kişiler kısmına tıklayın. 
  • Karşınıza gelen sayfada yer alan engelli kişiler kısmında görünen listeye baktığınız zaman engelini kaldırmak istediğiniz kişinin üzerine basılı tutun veya tıklayın. 
  • Daha sonra tıkladığınız kişinin üzerinde engeli kaldır seçeneği geldikten sonra bu seçeneği tıklayarak kişinin engelini kaldırabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise WhatsApp'ta engellediğiniz aratarak bu kişi ile sohbet sayfası açalım. Ardından yapmanız gereken sayfanın üst kısmında yer alan 3 çizgiye  tıklamak ve diğer butonundan engeli kaldır seçeneğini tıklamaktır. Bu yöntemler sayesinde engellediğiniz kişinin engelini kaldırabilir ve dilediğiniz gibi o kişi ile konuşabilirsiniz.

WhatsApp Engelleyince Ne Olur?

WhatsApp üzerinden bir kişiyi engellediğin zaman kişi önceki profil fotoğrafınızı göremez. Daha sonra size mesaj atsa bile tek tik olacağından dolayı size mesaj yazdığı zaman ulaşamaz veya arayamaz. Fakat engellediğiniz kişi normal hattınız üzerinden sizi isterse ayarlayabilir veya mesaj atabilir.

WhatsApp'ta Engel Ne Zaman Kalkar?

WhatsApp'tan engellediğiniz bir kişiyi veya sizi engelleyen bir kişi kendisi istemediği sürece WhatsApp engeli kalkmayacaktır. Fakat engelleyen kişi engeli kaldırmak istediğiniz zaman size atmış olduğu engeli kaldırabilir.

Bu yazımızın da sonuna gelmiş bulunmaktayız. Daha fazla sosyal medya, eğitim ve para kazanma içeriği için ana sayfamıza giderek yazılarımıza bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski