Kocaeli Kent Kart Nasıl Alınır? Kocaeli Kent Kart Çeşitleri Nelerdir?

Kocaeli Kent Kart Nasıl Alınır? Kocaeli Kart Çeşitleri Nelerdir?

Kocaeili kent kart hes kodu sorgulama:
Kocaeli Belediyesi'nin otobüslere biniş kartı olan kent kart yakın zamanda artık tıpkı İstanbul kart gibi hes kodu tanımlanmayan kartlardan para kesmiyor ve otobüse biniş iznini vermiyor. Kocaeili kent kartı ile ilgili bütün detayları bu yazımızda sizlere vereceğiz.

Kent kart nedir?
Kocaeli belediyesindeki otobüslere biniş için vermiş olduğu karta kent kart denilmektedir. Bu kart ile kocaelide otobüs, tramvay ve bisiklet gibi toplu taşıma araçlarına binebilirsiniz.

Kent kart bakiye sorgulaması nasıl yapılır?
Bu karttaki bakiyelerinizi öğrenebilmek için ulaşım park resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca kent Kart bakiyenizi kart bakiyesi yüklenen bütün işletmelerden öğrenebilirsiniz.

Kocaeli kent kartları;

Kocaeli öğrenci kartı nedir?
Bu kart ile öğrencilere özel kendi şahsi kartınızı çıkartabilirsiniz. Bu kart sayesinde toplu taşıma araçlarına indirimli şekilde binebilirsiniz.

Kocaeili öğretmen kartı;
Öğretmen kartı öğrenci kartı ile neredeyse aynıdır bu kartele toplu taşıma araçlarında Kocaeli içindeki bütün toplu taşıma araçları ücretsiz bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Kocaeli engelli kartı;
Bu kartta engelliler için özel olarak alınan kartlardandır. Ücretsiz bir şekilde Kocaeli içindeki toplu taşıma araçlarında kullanabileceğiniz bu kart ile ücretsiz bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Kocaeli 65 yaş üzeri kart nedir?
Bu kart ile toplu taşıma araçlarında ücretsiz bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Fakat bu kartı sadece 65 yaş ve üzeri kişiler alabilir. Kocaeli belediyesinde bu kartlardan daha fazla kalp bulunmaktadır Kocaeli belediyesinin resmi sitesine bakarak öğrenebilirsiniz sizleri tanıttığımız karttan en fazla kullanılan kartlardır.

Kocaeili kent kart nasıl alınır?
Kocaeli kent kartlarını bütün anlaşmalı bayiler den ve Kentkart bakiye yükleme noktalarından alabilirsiniz. Bu alacağınız kart ile normal ücret kesilecektir indirimli veya ücretsiz bir kart değildir standart ücretler kesilmektedir. Kocaeli'nde kullanabileceğiniz indirimli veya ücretsiz Kent kart çıkarmak istiyorsanız kent kart çıkartma noktaları ne gitmeniz gerekmektedir bunun nedeni öğrenci iseniz kanıt olarak öğrenci belgesi 65 yaş üzeri iseniz sizden bazı bilgiler istenmektedir bundan dolayı Kocaeli belediyesi tarafından belirlenmiş olan bu noktaları Kocaeli belediyesinin resmi sitesinden öğrenebilirsiniz.

Kocaeili kent kart nerede kullanılır?
Kocaeli için bütün toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz taşıma araçlarının arasında tramvay otobüs bisiklet gibi araçlarda bulunmakta.

Kent kart mobil uygulaması nasıl kullanılır?
Kentkart mobil uygulamasını Google Play'den ve app store'den indirebilirsiniz arama kısmına Kocaeli Kentkart yazarak uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulamayı indirdikten sonra kaç işlemlerinden Kentkart bakiye sorgula bilir veya online olarak kartınıza yükleme yapabilirsiniz ayrıca uygulama içinden otobüs saatlerini toplu taşıma araçları saat bilgilerini aracını nerede olduğunu da öğrenebilirsiniz.

Kent kart test kodu nasıl tanımlanır?
Kocaeli kent kartını yakın zamanda genel bir güncelleme ile artık Kentkart online hes kodu tanımlanmayan kişiler toplu taşıma araçlarında binemiyor ve kartı kullanamıyor. Kentkart'ı tanımlamak aslında çok basit öncelikle hes Kocaeli sitesine girmeniz  gerekiyor bu site Kocaeli belediyesi resmi bir hes kodu tanımlama sitesidir. Siteye girdikten sonra ilk olarak Edevlet uygulamasından veya hayatevesığar uygulamasından hiç kodunuzu alın.

Hes kodu nasıl alınır?
Hes konumuzu e-devlet uygulaması üzerinden alabilirsiniz 18 yaşından küçükseniz belinizin el devlet hesabına girerek kendi kodunuzu alabilirsiniz. E-devlet uygulamasına gir arama bölümüne hes kodu yazın ve hız kodu üretme bölümüne gidin bu işlemden sonra e-devlet kendi adınıza İsa kendinize bir hesap oluşturabilirsiniz değilse belinizin hesabına girip 18 yaşından küçük çocuğumun Adına bölümüne girerek üretebilirsiniz.

Biz konumuza aldıktan sonra Kocaeli test kodu tanımlama sitesine tekrardan gidin sonrasında ilk gülme hiç kodumuzu ikinci bölüme T.C. kimlik numarası 3 bölümü ise kent kartın ön yüzünde yazan numarayı yazmaniz gerekmektedir. Son olarak aydınlatma Metin'le okudum kabul ediyorum butonuna tıklayın ve tanımla butonuna basın. Bu işlemleri bitirdikten sonra hes kodunuz tanımlanmış olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski